Machiajul poate fi cu ușurință considerat o artă și nimeni nu este mai îndreptățit să dea sfaturi în acest domeniu decât profesioniștii din Cetatea Filmului.

Un machiaj bine executat are puterea de a transforma în totalitate felul în care arată o femeie. Numeroase studii au demonstrat, de altfel, că machiajul ne poate da mai multă încredere în noi însene și ne ajută când vine vorba despre percepția de sine. Este, în mod cert, o armă secretă a unei femei, iar sfaturilor unor makeup artiști reputați ne pot ajuta să îl tratăm așa cum merită. Iată lecțiile lor:

Privește machiajul ca pe o bijuterie pentru chipul tău
Faimosul makeup artist francez François Nars spune că trebuie „să tratezi machiajul ca pe o bijuterie pentru chip”. Ce înseamnă asta? Că ar trebui să te joci cu formele și culorile, dar și că ar trebui să alegi cu mare grijă produsele pe care le așezi pe pielea ta.

Diferența dintre un fond de ten oarecare și asemenea produse de makeup de la Dior, de pildă, este evidentă și se vede atât în felul în care arată chipul tău când îl porți, dar și când îl dai jos. Ingredientele și textura te ajută să-ți păstrezi tenul hidratat pe parcursul zilei, iar atunci când te demachiezi nu simți că tenul îți este uscat. Alege machiajul, așadar, cu aceeași atenție cu care îți alegi bijuteriile.

Nu uita niciodată să aplici produse de makeup și pe gât
Pat McGrath, cea care s-a ocupat de-a lungul timpului de machiajul unor vedete precum Celine Dion, Madonna sau Sarah Jessica Parker, ne sfătuiește să nu neglijăm niciodată zona gâtului.

„Când alegi un fond de ten, este imperativ să ții cont că gâtul și tenul trebuie să aibă aceeași nuanță ”, spune McGrath, atrăgând atenția că nu trebuie să aplici fondul te ten la fel pe toată suprafața feței și a gâtului, ci în straturi, astfel încât în final nuanța dintre zonele tenului, respectiv ale gâtului să fie uniformă indiferent de felul în care cade lumina. Una dintre cele mai mari greșeli când vine vorba despre machiaj este să ai tenul mai închis la culoare decât gâtul și să pară că ai o mască pe față.

Hidratarea pe primul loc
Nu subestima niciodată puterea hidratării, atât din interior, cât și din exterior. Machiajul, fie el și unul scump și de la un producător de lux, nu poate arăta bine pe un ten uscat. „Hidratează, hidratează, hidratează”, spune Sir John, un makeup artist care a lucrat cu Beyonce sau Karlie Kloss. „Acest lucru nu ajută doar în ceea ce privește sănătatea și aspectul pielii, ci este important și pentru a aplica machiajul și pentru ca el să arate bine”.

Alege un blush deschis, apropiat de nuanța pielii tale
Blush-ul este un element care te ajută să finisezi machiajul, însă, dacă nu alegi culoarea potrivită, riști să creezi un machiaj prea dramatic. Scott Patric, makeup artist și stilist pentru vedete precum Kerry Washington, te sfătuiește să alegi un blush într-o nuanță deschisă, culoarea piersicii. Nu merge pe nuanțe foarte închise, sau care să iasă prea mult în evidență. Ideea blush-ului este să-ți ofere un look natural și nu unul artificial, exagerat.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, este aproape imposibil să dai greș cu machiajul. Nu exagera cu prea multe straturi de machiaj, dacă nu stăpânești foarte bine această artă, ține minte că „less is always more”.

Categorii: Blog

Salon Micropigmentare

Descoperă rafinamentul la Salonul de infrumusetare, unde frumusețea se împletește cu experiența. Cu servicii personalizate și personal dedicat, fiecare vizită devine o călătorie în universul îngrijirii și eleganței. Experimentează bucuria transformării pentru ca frumusețea ta este pasiunea noastră.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *