Voi știți care este diferența dintre anticearcăn și corector?

Dacă nu atunci acest articol este pentru voi.

Dacă da tot este bine să îl citiți deoarece puteți descoperi informații noi.

Din discuțiile mele cu clientele și alte femei din jurul meu aceste două produse sunt mereu folosite greșit sau lipsesc din rutină.

Sunt două produse care pot completa rutina de machiaj și care la nevoie ne pot ajuta să ascundem anumite imperfecțiuni.

Dacă ar fi să facem o comparație din punct de vedere al folosirii anticearcănul câștigă detașat fiind cel mai folosit produs, însă rezultatul final depinde foarte mult de calitatea produsului, culoare și cantitatea aplicată.

1.Anticearcănul este acel produs care ne ajută să ascundem cearcănele. Se aplică peste fondul de ten și de obicei se alege într-o nuanță cu 1-2 tonuri mai deschis decât fondul de ten atunci când ne dorim iluminarea zonei sau într-o nuanță asemănătoare cu fondul de ten dacă se dorește doar estompare.

Pe piață există foarte multe produse care promit minuni dar care aplicate greșit sau într-o cantitate prea mare pot produce un mic dezastru. Găsim produse cu o consistență mai lichidă sau mai groasă.

La fel ca fondul de ten îl alegem și în funcție de subtonul pielii. Pentru a evita strângerea lui în liniile fine este bine a se aplica o cantitate mică, se întinde bine și la final se fixează cu un strat subțire de pudră.

Pentru persoanele care au pielea din jurul ochilor uscată înainte de a folosi un anticearcăn trebuie să hidrateze bine zona pentru a fi siguri că acestea rezistă bine toată ziua.

O cantitate mică pentru început este mai indicată decât una prea mare, știm deja că este mai ușor de adăugat decât de șters.

Din experiența mea cel mai bine este să apelăm la un burețel de machiaj pentru aplicarea acestuia. Un produs cu o consistență mai groasă are o acoperire mai mare în general dar și mai greu de lucrat cu el.

2.Corectorul unul din produsele pe care de cele mai multe ori nu știm cum să îl folosim. Așa cum îi spune și numele rolul lui este de a corecta, roșeața, anumite pete pigmentare și de a uniformiza nuanța pielii. Acesta se aplică înainte de fondul de ten.

Găsim pe piață mai multe nuanțe de corector care au fiecare un rol diferit:

  • nuanță de verde – neutralizează roșeața
  • nuanță de piersicuță – neutralizează petele închise la culoare, cearcănele albastre , recomandat persoanelor cu o piele de culoare medie
  • nuanță de lavandă – neutralizează tonurile de galben și oferă luminozitate
  • nuanță de roz – neutralizează petele închise la culoare, recomandat pentru persoanele cu o piele deschisă la culoare
  • nuanță de roșu – neutralizează petele închise la culoare, recomandat persoanelor cu o piele închisă la culoare
  • nuanță de galben – neutralizează cearcănele de culoare mov sau vânătăile

Consistența corectorului este în general una mai groasă și mai cremoasă. Eu îl aplic de multe ori cu pensula.

Cu cât cearcănele sau zona pe care ne dorim să o acoperim este mai închisă, cu atât și corectorul trebuie să fie de o culoare mai închisă.

Are o putere mare de acoperire de acea trebuie acordată o atenție deosebită atunci când se folosește pentru a se întinde bine.

Dacă ar fi să alegeți un singur produs dintre cele două eu vă recomand anticearcănul, însă depinde de ce anume vă doriți de la produs.

Pentru setare eu vă recomand o pudră pulbere translucidă, este mai dificil de lucrat cu ea deoarece se împrăștie peste tot dar în același timp finish-ul este unul mai natural. Pudrele compacte de multe ori încarcă tenul ceea ce nu ne dorim.

O pudră pulbere translucidă sau deschisă la culoare care să nu schimbe nuanța fondului de ten sau a anticearcănului este ideală.

Anticearcănul se poate folosi și ca atare. În zilele când nu am timp de un machiaj complet aplic puțin anticearcăn pentru a acoperi micile imperfecțiuni și cearcănele îl setez cu pudră și aplic un produs de contur sau blush și machiajul feței este gata.

Sunt și persoane cărora nu le place în mod deosebit fondul de ten deoarece își simt tenul încărcat dar își doresc totuși puțină acoperire și mereu le recomand să îl folosească precum am scris mai sus.

Acestea sunt principalele diferențe dintre cele două, înainte de a cumpăra un produs trebuie să știți exact ce vă doriți de la el pentru a face alegerea potrivită.

Acum că știți toate aceste informații ar trebui să vă fie mai ușor să vă alegeți produsul dorit.

Dacă totuși încă nu știți ce vă doriți sunt aici să vă ajut 🙂

Pentru că Paștele bate la ușă săptămâna aceasta Joi și Marți următoare săptămână nu am să postez articol, vă las să vă bucurați de sărbători în familie și noi ne ”revedem” pe data de 28 Aprilie.

Sărbători fericite și liniștite alături de cei dragi XO XO

 

 

Articolul Diferența dintre anticearcăn și corector, când alegem unul sau altul? apare prima dată în Makeup Artist/Beauty Therapist/Content Creator.


Salon Micropigmentare

Descoperă rafinamentul la Salonul de infrumusetare, unde frumusețea se împletește cu experiența. Cu servicii personalizate și personal dedicat, fiecare vizită devine o călătorie în universul îngrijirii și eleganței. Experimentează bucuria transformării pentru ca frumusețea ta este pasiunea noastră.