Un machiaj trebuie să îndeplinească o regulă de bază, chiar dacă este făcut acasă sau într-un salon profesional: tenul trebuie să fie impecabil. Dacă tenul are imperfecţiuni şi nu este „curat”, oricât de perfect ar fi machiajul ochilor sau al buzelor, rezultatul final nu va fi mulţumitor.

Orice make-up artist se ocupă mai întâi de problema tenului când face un machiaj profesional. Pielea trebuie să fie curată, hidratată şi fără imperfecţiuni, să strălucească şi să emane prospeţime. De aceea, prima regulă şi poate cea mai importantă din make-up este DEMACHIAREA, TONIFIEREA ŞI HIDRATAREA.

Toate femeile ştiu cât de important este demachiatul, însă din păcate multe „uită” să respecte această regulă, fie din cauza oboselii, fie din comoditate. Rezultatul acestei neglijențe este un ten uscat, tern, predispus la apariţia coşurilor şi a diverselor probleme dermato-cosmetice.

Aşadar, înaintea aplicării fondului de ten, faţa trebuie curăţată cu un demachiant, lichid sau cremos, prin mişcări uşoare pentru a nu înroşi pielea. Al doilea pas este aplicarea unui tonic, pentru a împrospăta textura feței, iar al treilea pas este folosirea unei creme de faţă, corespunzătoare tipului de ten. Ca şi un mic pont pentru îngrijirea tenului ar fi aplicarea unei măşti de faţă hidratante, făcută din ingrediente naturale, cel puţin o dată pe săptămână. Folosită cu regularitate, o mască hidratantă poate înlocui în timp crema folosită dimineaţa sau seara.

Rezultate dupa make-up:

Vezi toate rezultatele de la Make-up
(acceseaza linkul pentru a vedea toate rezultatele de la make-up)