Azi lăsăm deoparte produsele de îngrijire, ingredientele și alte informații despre ele și trecem la un alt subiect și anume produsele de machiaj.

Cred că știți că machiajul este prima mea mare iubire și așa o să și rămână, ador să mă machiez, să machiez alte persoane și să descopăr produse noi.

Una dintre cele mai populare întrebări la cursul de automachiaj este cea legată de trusa de machiaj a unei începătoare, ce produse ar trebui să conțină și câte la număr, astfel că azi vreau să vă povestesc pe scurt despre această trusă pe care toate ar trebui să o avem.

Nu uitați azi discutăm doar despre trusa de machiaj, nu și despre produsele de îngrijire pe care le aplicăm înainte de machiaj, trusa de machiaj a unei persoane care se machiază doar pe ea, nu care își dorește să lucreze și cu cliente, dacă vă interesează pot discuta pe viitor și despre acest subiect, trusa de machiaj a unui makeup artist la început de drum, eu am învățat din propriile greșeli și aș vrea ca vouă să vă fie mai ușor.

O trusă minimă ar trebui să conțină următoarele produse:

 • un fond de ten pudră sau lichid, BB cream sau CC cream (depinde de preferințele fiecărei persoane)
 • un corector sau anticearcăn, depinde de ce anume doriți, să acoperiți imperfecțiunile sau să corectați colorația cearcănelor
 • o pudră de preferat liberă, pentru fixarea produselor cremoase. O pudră liberă fixează mai bine dar este și puțin mai dificil de aplicat și de dozat, aici la fel, depinde de preferințe
 • blush, o pată de culoare pentru a readuce culoare în obraji
 • bronzer sau pudră de contur – la fel ca mai sus depinde de ce vă doriți, să vă conturați pomeții sau să vă încălziți trăsăturile
 • un produs pentru sprâncene – fard, creion, cariocă, mascara
 • o paletă de farduri
 • mascara
 • ruj și balsam de buze

Pe lângă acestea în funcție de cât de mult vă machiați mai puteți adăuga:

 • iluminator
 • creion de ochi
 • tuș
 • creion de buze
 • gloss
 • glitter pentru ochi
 • spray de fixare a machiajului

Când vă alegeți fondul de ten trebuie să știți exact subtonul pielii, în funcție de acesta se alege nuanța fondului de ten. Din fericire tot mai multe branduri lansează pe piață produse cu subton cald, neutru sau rece astfel alegerea este mai ușoară. Dacă aveți o piele mai gălbuie, vene cu o tentă de verde atunci cel mai probabil aveți un subton cald și trebuie să alegeți un produs destinat vouă. Pentru acelea care aveți o piele rozalie, deschisă la culoare, nuanța venelor este spre albastru atunci aveți un subton rece. Iar dacă vă este greu să deosebiți nuanța venelor atunci probabil vă sunt potrivite produsele cu un subton neutru.

Sunt sigură că ați observat atunci când aplicați produse cu tentă rozalie, că pe tenul vostru arată ciudat, parcă ați fi bolnave, asta înseamnă că aveți subton cald și nu vă sunt potrivite produsele folosite, la fel se întâmplă și invers.

Nu vă cumpărați multe produse din aceeași categorie la început mai ales dacă nu vă machiați prea des pentru a nu risca să expire, este mai bine să vă cumpărați mai puține, să le folosiți, să vă familiarizați cu ele și după acea să investiți în altele noi.

Dacă nu folosiți farduri de pleoape zilnic, mai bine vă cumpărați câteva nuanțe care vă plac, nuanțe mono, decât să cumpărați o paletă întreagă pentru 1 sau 2 culori.

Atenție la termenul de expirare al produselor, la cele cremoase este mai dificil deoarece acelea expiră mai repede, vă puteți nota pe ambalaj data la care ați deschis produsul, astfel nu trebuie să țineți minte. Pe fiecare produs este menționată o dată de expirare, este o iconiță cu un tub de cremă cu un capac deschis și apare menționat numărul de luni 3,6,12, 18 sau 24, poate chiar mai mult.

Dacă observați la produsele cremoase că și-au schimbat consistența, mirosul, textura atunci cel mai probabil nu mai sunt în termen. Produsele pudră nu expiră atât de repede.

Nu vă cumpărați 3,4,5 sau mai multe fonduri de ten dacă vă machiați rar, cel mai bine este să vă luați 2, unul mai deschis la culoare și unul mai închis, astfel le puteți combina și obțineți nuanța voastră indiferent de sezon. Înainte să vă cumpărați fondul de ten să vă gândiți bine ce vă doriți de la el, ce tip de acoperire să aibă și mai ales să fie potrivit tipului vostru de ten. De asemenea contează foarte mult și cu ce aplicați fondul de ten, însă acesta este un subiect pentru o altă zi.

Blush-ul, iluminatorul, pudra de contur sau bronzerul este mai bine să fie produse pudră, sunt mai ușor de dozat și de aplicat decât cele cremoase. Cele cremoase au un finish mai natural însă sunt mai greu de aplicat mai ales dacă sunteți începătoare. Piața este plină de palete multifuncționale, găsiți într-un singur loc blush, bronzer și iluminator astfel o să aveți un singur produs în loc de 3-4, este mai ușor de depozitat și de călătorit cu ele.

Pentru început vă recomand să vă cumpărați produse travel size, să vedeți dacă vă plac, cum vă împăcați cu ele și cât de des le folosiți.

Dacă mai aveți întrebări legat de acest subiect, vă doriți o consiliere 1 la 1 vă aștept la un curs de automachiaj, online sau offline depinde doar de voi.

Pe data viitoare XO XO

 

Articolul Trusa de machiaj, produse potrivite unei persoane la început de drum apare prima dată în Makeup Artist/Beauty Therapist/Content Creator.


Salon Micropigmentare

Descoperă rafinamentul la Salonul de infrumusetare, unde frumusețea se împletește cu experiența. Cu servicii personalizate și personal dedicat, fiecare vizită devine o călătorie în universul îngrijirii și eleganței. Experimentează bucuria transformării pentru ca frumusețea ta este pasiunea noastră.