În articolul trecut am discutat despre trusa de machiaj, ce produse ar trebui să conțină, azi aș vrea să ducem mai departe această discuție și să vă povestesc cum trebuie aplicate produse, în ce ordine.

Așa cum ne îmbrăcăm într-un anumit fel, cum aplicăm cremele într-o anumită ordine așa este și la machiaj, desigur există excepții de la regulă însă ordinea este importantă pentru ca machiajul să fie unul reușit.

Contează și calitatea produselor, dar indiferent ce produse folosești, ieftine sau scumpe dacă nu sunt aplicate cum trebuie machiajul nu o să arate bine, nu o să reziste și voi o să fiți dezamăgite.

În primul rând așa cum știți deja demachierea este sfântă iar ca tenul să arate bine, frumos și hidratat produsele de îngrijire sunt un must în viața de zi cu zi.

După ce am aplicat produse de îngrijire putem spune că avem deja baza și putem trece la produsele de machiaj. Pentru machiajul de zi cu zi nu este necesar să aplicați o bază de machiaj specială dacă v-ați făcut rutina de îngrijire.

Sunt 2 produse care de cele mai multe ori sunt o confuzie pentru multe dintre noi și nu știm exact când și cum să le aplicăm. Primul este corectorul iar al 2-lea anticearcănul, hai să vedem fiecare ce face. Corectorul este un produs cu o consistență mai groasă și se aplică înainte de fondul de ten în zonele unde ne dorim să corectăm sau să uniformizăm ceva, poate fi de mai multe culori și trebuie acordată o atenție deosebită la aplicare. Având o consistență mai groasă trebuie întins bine pentru a acoperi zonele cu probleme, de preferință să folosiți degetele sau un burete de machiaj. Al 2-lea este anticearcănul, cel care se aplică peste fondul de ten pentru a ilumina o anumită zonă și se alege de preferat cu 1 sau maxim 2 nuanțe mai deschis decât fondul de ten. Nu vă recomand să le folosiți pe amândouă dacă nu aveți mari probleme cu tenul.

Următorul pe listă dar mai bine zis primul produs aplicat este fondul de ten, cum am mai spus și în articolul trecut atenție la nuanța și la subtonul lui. Se poate aplica cu degetele, pensula sau un burete depinde de consistența lui și de gradul de acoperire pe care îl vreți. Dacă aveți un fond de ten cu acoperire mare și vă doriți ceva mai lejer în anumite zone îl puteți amesteca cu puțină cremă de față pentru o consistență mai lejeră. Dacă nu sunteți adeptele fondului de ten puteți alege un BB (beauty balm) sau un CC cream ( color corecting), care sunt mai lejere pe ten dar au și un grad de acoperire pentru a vă putea uniformiza nuanța pielii. Eu sincer am în trusă și BB cream dar pentru mine personal le folosesc mai rar deoarece nu îmi oferă acoperirea pe care mi-o doresc și nu îmi țin suficient de bine sub control excesul de sebum, însă am și zile când îl prefer. Pe piață sunt fonduri de ten cu diferite grade de acoperire și multe sunt buildable (adică puteți aplica mai multe straturi, fie pe toată fața fie doar pe o anumită zonă).

Acum este momentul anticearcănului dacă vreți să îl folosiți, dacă nu, treceți la pasul următor.

Deși știu că nu toată lumea iubește pudra, este un produs foarte mișto pentru ten și mai ales necesar, orice produs cremos pentru a rezista mai bine pe ten și a nu se strânge în riduri sau liniile fine trebuie setat cu pudră. Pentru a nu schimba nuanța fondului de ten și a nu încărca tenul vă recomand pudrele libere, puțin mai complicat de lucrat cu ele însă finish-ul este unul frumos. Nu spun că pudrele compacte nu sunt bune dar acelea de multe ori modifică nuanța fondului de ten și încarcă tenul, le puteți păstra în geanta pentru un retuș pe parcursul zilei sau le puteți folosi în zilele când vreți puțină acoperire dar nu vă doriți să aplicați un fond de ten. Eu am în trusă fonduri de ten compacte, sub formă de pudră la care apelez atunci când mă grăbesc deoarece sunt mai ușor de aplicat sau dacă am un fond de ten cu acoperire mică și vreau să măresc puțin gradul de acoperire aplicând peste un strat de fond de ten pudră. Aici depinde doar de voi ce vă doriți.

Blush, bronzer, pudră de contur sau iluminator sunt cele care ne ajută să ne sculptăm fața, să evidențiem ceea ce ne place și să ascundem ceea ce nu ne place. Eu aplic prima oară pudra de contur urmată de blush și de iluminator la final. Sunt fană a pudrei de contur deoarece mă ajută să îmi sculptez fața, dar vara de multe ori aplic și bronzer. Între cele 2 este o diferență destul de mare. Pudra de contur trebuie să fie mată și să aibă o nuanță rece, pentru a obține acel efect de umbră, de sculptare. Bronzerul este produsul cu o nuață caldă și puțin sclipici pentru a încălzi trăsăturile feței, pentru acel efect de piele bronzată așa cum îi spune și numele. Pudra de contur se alege într-o nuanță rece pentru a subția zonele unde este aplicată, dacă se folosește o nuanță prea caldă pielea poate părea murdară.

Pentru zona feței acestea sunt produsele și ordinea, desigur nu trebuie folosite toate, puteți alege doar ceea ce vă place să folosiți.

Dacă voi folosiți blush, bronzer, pudră de contur sau iluminator sub formă cremoasă trebuie aplicate toate acestea și abia la final aplicată pudra pentru a le fixa.

Pentru o rezistență mai ridicată sau pentru evenimente speciale puteți aplica un produs cremos și peste unul pudră de aceeași culoare și din aceeași categorie.

În cazul în care vă doriți un machiaj al ochilor mai intens, cu nuanțe sidefate, închise vă recomand să vă machiați prima oară ochii și apoi fața pentru a evita accidentele.

La machiajul ochilor ordinea este cam aceeași, produsele cremoase primele urmate de cele pudră. Aici nu avem prea multe de discutat, să aveți grijă la cantitatea de produs aplicat, este mai ușor să adaugi decât să ștergi.

Eu atunci când machiez ochii am 2 variante, fie încep cu ochii și termin cu sprâncenele fie încep cu sprâncenele și termin cu ochii. Depinde de tipul de machiaj și de chef sincer. Nu este greși în nici o variantă. Rămâne să alegeți voi cum vă este mai ușor.

Ultimul produs aplicat este rujul deoarece de multe ori înainte să plec de acasă mai mănânc câte ceva și nu vrea să îl stric.

Iar în zilele când vreau ca machiajul să arate impecabil cât mai mult la final după ce termin cu toate produsele aplic un strat de spray de fixare. Mă ajută ca machiajul să arate bine și să se îmbine cât mai bine produsele cremoase cu cele pudră fără ca tenul să fie prea mat sau pudrat.

Nu uitați așa cum o spun mereu machiajul trebuie să fie distractiv și mai ales nu este nimic greșit dacă nu vă iese un anumit tip de machiaj din prima, așa cum spun englezi ”practice makes perfect” adică trebuie să exersați cât mai mult.

Azi nu a ieșit bine, mâine reluați și sunteți mai atente la pași și la cantitatea de produse aplicate și tot așa.

Atât pentru azi, sper să vă fie utile informațiile de azi 🙂

Pe data viitoare XO XO

 

Articolul Un machiaj reușit depinde de produsele aplicate dar mai ales de ordinea în care le folosim apare prima dată în Makeup Artist/Beauty Therapist/Content Creator.


Salon Micropigmentare

Descoperă rafinamentul la Salonul de infrumusetare, unde frumusețea se împletește cu experiența. Cu servicii personalizate și personal dedicat, fiecare vizită devine o călătorie în universul îngrijirii și eleganței. Experimentează bucuria transformării pentru ca frumusețea ta este pasiunea noastră.